min kulture header potpora 2015SPfacetwityouvim

logo-banner

reklama banner_top_header_em.png

 

NAJNOVIJE

 • Tambura
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

[NAJAVA] Veliki koncert „Cure i tambure“ - Zagreb 2016

 • OBJAVIO:  Šokački Portal (Kontakt email: [email protected])
 • DATUM OBJAVE:
 • Ponedjeljak, 28 Ožujak 2016 11:15

Prisjećajući se davnih devedesetih godina i šokačkih sijela u Županji prekrivenoj snijegom, mnogi od nas pamte stihove: Đenka je plakala, kad su je poveli, rukom je mahnula i oči sakrila - sjetne ljubavne pjesme koju je otpjevala Viktorija Kulišić, zauvijek osvojivši naša srca.. Tako je dobila i nadimak Đenka, koji je prati i danas.

U Osijeku, Marta Nikolin neumorno je čuvala tamburašku slavonsku priču pjevajući s mnogim tamburaškim sastavima, a u njenim stihovima bili su oslikani životi i običaji Slavonije i njenih žitelja.. Dobro pamtimo Divanili dugo nismo, Kad mladost jednom prođe, Tebi sam dala sve, Gospa od Aljmaša i mnoge druge, a njen najveći hit Tajna najveća otpjevala je u duetu s Miroslavom Škorom.

Marija Pavković - Snaša također je ikona slavonske tamburaške glazbe, godinama je nastupala sa Slavonskim dukatima. Njeno umijeće pjevanja donijelo joj je prepoznatljivu i neizostavnu ulogu, a često obučena u narodnu nošnju popularnost je, uz pjesmu i tamburu, stekla i vođenjem radijskih i televizijskih emisija. Prošle godine, razboljevši se, nije gubila nadu, svoju snagu sačuvala je i pretvorila u pravi slavonski prkos, te vedrinom i iskrenošću ganula mnoge..

Pjevačica stoljeća, prema glasovima slušalaca jedne hrvatske radiopostaje, Vera Svoboda otpjevala je i snimila preko 300 narodnih, starogradskih i zabavnih pjesama, godinama je promicala hrvatsku tradiciju, a njenu bogatu glazbenu karijeru vrijednu divljenja teško se može dostići.

 Svojim glasom, osebujnom interpretacijom i zanosnim izgledom, lijepa pjevačica Cecilija Rudić otvorila je novo poglavlje na tamburaškoj sceni i time opravdala naziv kraljica hrvatske tamburaške glazbe. Njeni hitovi Šic, šic macane, Bećaruša, Hoću lom  i mnogi drugi, osvojili su medijski prostor, nagrađena je Zlatnom pločom za najprodavaniji album u 2015., a osim kao pjevačica, afirmirala se i kao voditeljica poznate televizijske emisije Slavonsko veselje, koja se ne propušta.

Na koncertu ćete moći uživati i u ljubavnim stihovima Kad te moji svatovi probude Vlatke Kopić - Tene, starogradskim melodijama Blanke Došen, pjevačice koja je i dobitnica Porina za najbolji folklorni album te ženskih tamburaških sastava Cure iz centra i Garavuša, koje će nam reći zašto Nema više baraba ni seoskih lola, a kao posebne gošće tu su i Učiteljice, popularne mlade pjevačice poznate po hitovima Generale moj, Luda kuća, ali i po suradnji sa Severinom, Nedom Ukraden i Jasminom Stavrosom, te po violini i tamburi koje u njihovim rukama daju potpuno novi zvuk koji mlađa publika odlično prihvaća.

Budući da su žene godinama prisutne u tamburaškoj glazbi, često u sjeni tamburaša, ovaj koncert jedinstvena je prilika za njihov zajednički nastup u povodu Majčina dana. Zato dođite na koncert, izvedite majke, žene, bake, cure i prijateljice, te uz Tamburaše za dušu koji će pratiti sve pjevačice, provedite toplu svibanjsku noć uz Cure i tambure. Voditelj programa je Franjo Ridjan.

 

NAJAVA KONCERTA "CURE I TAMBURE" - ZAGREB 2016:

MEDIJSKI POKRIVA: ŠOKAČKI PORTAL

Tražilica

NAJGLEDANIJE

IZDVOJENO IZ ARHIVE

p r sp


ISSN broj elektroničke publikacije: 1848-8072 Izrada i održavanje: ETNO MEDIA 2012-2015 Sva prava pridržana!